Kuopion Musiikkikeskus

 
 

Torstaina 17.10. Kuopion Musiikkikeskuksessa soi huikea harmonikka Mikkelin kaupunginorkesterin säestyksellä

Facebook Twitter

Julkaistu 10.10.2024 klo 15:32

Konsertin harmonikkasolistina energinen Janne Valkeajoki

Torstaina 17.10. klo 18 Kuopion Musiikkikeskuksessa vierailee Mikkelin kaupunginorkesteri kapellimestari Erkki Lasonpalon johdolla. Huikea harmonikka -konsertin ja Kalevi Ahon konserton solistina taituroi Janne Valkeajoki. Konsertissa kuullaan hieno kattaus kotimaista jousiorkesterimusiikkia.

Mikkelin kaupunginorkesterin Huikea harmonikka -vierailukonsertin 17.10. aloittaa Mikkelissä syntyneen Kalervo Tuukkasen Romanttiset tuokiot, jotka vievät meidät matkalle suomalaisen miehen sielunmaisemaan romanssin suloisessa puristuksessa. Kalevi Ahon taiturillinen Sonata Concertante on intensiteetiltään ja virtuositeetiltaan hengästyttävä kokonaisuus, jossa energinen solisti Janne Valkeajoki pääsee todella oikeuksiinsa. Mikkelin kaupunginorkesteri on kantaesittänyt ja levyttänyt teoksen.

Jean Sibeliuksen Voces Intimae – Sisäisiä ääniä – tarjoilee myös kurkistuksen suomalaiseen sielunmaisemaan. Sibelius ei koskaan avannut alun perin jousikvartetille sävelletyn teoksen nimen taustoja, joten musiikki puhukoon puolestaan. Teoksesta kuullaan Pekka Helasvuon erinomainen sovitus jousiorkesterille.

Myös Sibeliuksen Presto on alun perin Jousikvarteton B-duuri kolmas osa Scherzo, jonka Sibelius itse irrotti omaksi teoksekseen ja kirjoitti jousiorkesterille. Teos on nuoren Sibeliuksen taidonnäyte ja antaa jo lupauksen säveltäjän orastavasta poikkeuksellisuudesta. Teknisesti haastava Presto on todellinen jousiorkesterimusiikin herkkupala.

Sama konsertti kuullaan Mikkelin kaupunginorkesterin järjestämänä Konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa ke 16.10.

Liput Huikea harmonikka -konserttiin: 20 € aikuiset / 11 € lapset alle 16v ja opiskelijat. Kuopion kaupunginorkesterin syksyn Kausikortin tai Minisarjan lunastaville asiakkaille 1 vapaalippu ja 1 lippu etuhintaan 10 € / Kausikortti tai Minisarja-lippu.

Myynti: Kuopion Musiikkikeskus ma-pe klo 13-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Lippupisteen valtakunnalliset myyntipisteet ja R-kioskit (vain lunastus varausnumerolla). eLiput Lippupisteen verkkokaupasta. Lisäksi Kuopion kaupunginteatteri (ks. aukioloajat kaupunginteatterin www-sivuilta).

KUOPION MUSIIKKIKESKUS
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula, puh. 044 718 2364, elina.prepula(at)kuopio.fi
www.kuopionmusiikkikeskus.fi | Facebook: KuopionMusiikkikeskus | Instagram: kuopionmusiikkikeskus 

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME
OP Kuopio

Tilaa Kuopion Musiikkikeskuksen uutiskirje niin saat tietoa tulevista tapahtumista: